Sposób przygotowania

Mięso myjemy,zdejmujemy błonę , nacieramy przyprawami.
Formujemy pieczeń . oprószamy mąka i obsmażamy na silnie rozgrzanym oleju. Skrapiamy woda i wstawiamy do piekarnika w temp.180* C i pieczemy około 90 minut.
W trakcie pieczenia podlewamy mięso wytwarzającym się sosem oraz winem i sokiem z cytryny.
Międzyczasie czyścimy winogrona, przekrawamy na pół i usuwamy pestki. Dodajemy je do mięsa na 5 minut przed końcem pieczenia.
Gotową pieczeń wyjmujemy ,kroimy w plastry i przekładamy na ogrzany półmisek.
Sos zlewamy do garnuszka. Podgrzewamy i przyprawiamy do smaku.
Zagęszczamy mąka ziemniaczaną wymieszaną w 1/3 szklanki wody. Gotujemy i gotowym polewamy pieczeń .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    to cos dla mnie!:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    mięsko z owocami- rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    zrobiła się ekskluzywnie
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawy przepis, trochę roboty jest z wyjmowaniem pestek z winogron, ale pewni watro się pomęczyć, lepsze ciemne czy jasne winogrona?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !