Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Precelki z bitą śmietaną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3/4 szkl
mleko 1/2 szkl
masło 5 łyżek
jajko 4 szt
sól do smaku
cukier puder
bita śmietana
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Precelki z bitą śmietaną

Mleko wlać do garnuszka. Dolać do niego 0,5 szkl wody, wymieszać, dodać masło, sól, zagotować. Mieszając wsypywać powoli do garnuszka mąkę, trzymać na gazie ciągle mieszając. Kiedy ciasto zacznie już odstawać od garnka, zdjąć z gazu. Przełożyć ciasto do miski i przestudzić. Dodawać po 1 jajku, ucierać do całkowitego wymieszania się składników. Przygotować szprycę do ciasta. Do szprycy włożyć ciasto. W garnku rozgrzać tłuszcz. Wyciskać precelki na gorący tłuszcz i smażyć z każdej strony po 3 min. Wyjmować, kłaść na papierowym ręczniku by odsączyć tłuszcz. Gotowe precelki posypać cukrem pudrem, podawać z bitą śmietaną i owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 31.10.2010 10:08
na pewna sa pyszne
pawel007 10.07.2010 08:15
pyszne
Natalia/tubisiek 09.07.2010 18:43
super przepis :)
mehia 01.07.2010 08:13
och te słodkości. niebo w gębie :)
Katarzyna/kate1980 28.06.2010 12:39
pyszności
rosik93 28.06.2010 00:08
Smaczne musza byc takie precelki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak