Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa warzywna z kaszą gryczaną

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 1 woreczek
kalafior 1/2 szt.
pieczarki 500 g
cebula 1 szt.
papryka czerwona 1 szt.
mąka 2 łyżki
kostka rosołowa 1 szt.
masło 1 łyżka
śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywna z kaszą gryczaną

1. Pieczarki obrać i pokroić. Usmażyć na maśle z cebulką. Pod koniec smażenia dodać pokrojoną paprykę oraz ugotowane różyczki kalafiora. Dodać jedną lub dwie szklanki wody (w zależności od tego jak gęstą chcemy mieć zupę). Zagotować. Dodać kostkę rosołową oraz wymieszaną z wodą mąkę. Zagotować ponownie. Zdjąć z ognia, dodać dwie łyżki śmietany 12 %. Wymieszać
2. Ugotować kaszę gryczaną i przełożyć ją do miseczek.
3. Zupę przelać do miseczek z kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak