Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spód do pizzy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 400 g
drożdże 30 g
olej 2 łyżki
woda 2/3 szkl.
sól 1 szczypta
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Spód do pizzy

Drożdże rozkruszamy w dużej misce, zasypujemy cukrem, dodajemy ciepłą wodę i mieszamy do rozpuszczenia drożdży. Dodajemy 2 łyżki mąki. Mieszamy aż nie będzie grudek. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 minut. Po tym czasie dodajemy pozostałą mąkę i sól. Wyrabiamy gładkie ciasto, dodajemy łyżkę oleju, wyrabiamy i odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce. Blachę smarujemy olejem, wykładamy rozwałkowane ciasto, układamy na nim ulubione dodatki i pieczemy 25 minut w 180*C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak