Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza zapiekana po staropolsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1/2
mleko 2% 1/2
śmietana 50 g
tłuszcz do formy
sól
pieprz
natka pietruszki
kasza 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza zapiekana po staropolsku

Ugotować pierś z kurczaka. Grzyby opłukać, potem moczyć w wodzie z mlekiem (pół na pół), ugotować do miękkości, Grzyby wyciągnąć, wywar z grzybów uzupełnić wodą do 400 ml i zagotować, wsypać kaszę i gotować do wchłonięcia wywaru, grzyby i mięso pokroić w paseczki, groszek odsączyć i wszystko połączyć z kaszą, doprawić i przełożyć do przygotowanej formy do zapiekania, zalać spienioną śmietaną i piec 20- 25 min. w temp. 180 \'C.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 06.08.2011 20:11
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak