Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i gotować ( tu w zależności od kuczni - albo w garnku na parze, albo zalane wodą i posolone w garnku) gotować przez 20 minut. Jajka ugotować na twardo (7 min od zagotowania się wody). Następnie grzybki i ogórki odsączyć i drobno pokroić. Cebulę i paprykę umyć i również drobno posiekać. Do tej mieszanki dodać jogurt, majonez, sól, pieprz, czosnek granulowany i dokładnie wszystko wymieszać. Ziemniaki jeśli gotowane w wodzie odcedzić i wyłożyć na talerze, jajka obrać ze skorupek i przekroić na połowę i nałożyć na nie przygotowany sos. Ziemniaki posypać koperkiem lub jak ja suszonym szczypiorkiem. Idealne szybkie danie dla jaroszy, wegetarian, ale i na postne bezmięsne dni.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    krystyna24

    proste a fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    ten sosik musi być pyszny, proste, a nie wpadłam na coś choćby podobnego
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Ibag24

    dobry obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !