Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa renklodowa ( śliwkowa)

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki 2 kg
cukier 1/2 szkl
mąka ziemniaczna 2 łyżki
Goździki całe Prymat do smaku
makaron nitki 1 szkl
sól do smaku
sok z cytryny do smaku
wino czerwone 1 (słodkie)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa renklodowa ( śliwkowa)

1. Śliwki umyj, osusz, usuń z nich pestki. Miąższ pokrój na średniej grubości plastry.
2. W garnku zagotuj osoloną wodę, po czym ugotuj w niej makaron.
3. Zagotuj litr wody z winem, goździkami, skórką cytrynową i cukrem. Dodaj śliwki, gotuj ok 5 min.
4. Po tym czasie dodaj mąkę ziemniaczaną zmieszaną z małą ilością zimnej wody, zagotuj. Zupę podawaj z makaronem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 18.02.2014 07:45
takiej jeszcze nie jadłam
fotoviderek 17.08.2013 09:21
Zupa pierwsza klasa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak