Sposób przygotowania

Rybę pokroić w prostokąty. Zagotować wodę, sporządzić bulion. Odmierzyć 300 ml wywaru. Wywar zagotować i dodać połowę odważonej ilości masła. Do gorącego wywaru dodać pokrojoną rybę, gotować ją 20 min. na małym ogniu. Umyć i drobno posiekać pieczarki, podsmażyć je na maśle. Z mąki i margaryny sporządzić zasmażkę, rozprowadzić ją przecedzonym wywarem. ( bez ryby) , mieszając zagotować. Do sosu dodać podsmażone grzyby i przyprawy. Podprawić sos żółtkiem. Kawałki ryby ułożyć na ciepłym półmisku i polać sosem. Ozdobić posiekaną pietruszką.

Smacznego :)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    to mi smakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    to mi smakuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !