Sposób przygotowania

Udka z kurczaka zalać wodą, włożyć listek laurowy, ziarenka pieprzu. trochę soli, przykryć i gotować aż mięso zrobi się miękkie.
Wówczas mięso wyjąć, pozbawić kości i skóry i pokroić na małe kawałki. Włożyć z powrotem do wywaru.
Marchew pokroić w cienkie półplastry, pora w talarki, selera i jabłko w małe cząstki. Dołożyć do kurczaka. Wsypać curry i gotować na małym ogniu aż warzywa będą miękkie.
Mąkę rozmieszać z mlekiem, wlać do zupy i chwilę potrzymać garnek na ogniu (ale nie doprowadzać do wrzenia). Podawać z groszkiem ptysiowym.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !