Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do wędlin lub jajek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki konserwowe 200 g
śmietana 12% 6 łyżka
majonez 6 łyżek
cukier drobny do smaku
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
podgrzybki 200 marynowane

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do wędlin lub jajek

Marynowane grzyby (ja mam zawsze własnej roboty -sama przyjemność ze zbierania) i ogórki odsączyć i drobno posiekać w kostkę. Następnie należy je dokładnie wymieszać z kwaśną śmietaną i majonezem. Całość przyprawić do smaku cukrem, solą, pieprzem i wstawić do lodówki na mniej więcej 45 min do 1h przed podaniem. Jeśli mam pod ręką na koniec przyozdabiam czerwoną, żółtą lub zieloną papryczką drobniutko bardzo posiekaną wg mojego zdjęcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 15.08.2011 23:55
fajne
dorotka0000025 15.08.2011 23:55
fajne
irenka 14.08.2011 22:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak