Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone raz

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
bułka czerstwa 1 sztuka
jajko 1 sztuka
koperek 1 łyżka
sól
pieprz
cebula 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone raz

Mięso mielone, najlepiej z udźca indyka wrzucić do miski, dodać jajko, łyżke drobno posiekanego koperku, czerwstwą bułkę rozmocznoną w szklance wody (wodę też dodać), posolić i popieprzyć pieprzem czarnym i ziołowym. Cebulę obrać i posiekać w bardzo drobną kostkę. Dorzucić do miski z mięsem, dodać jeszcze do smaku przyprawe do mięsa mielonego.
Wyrobić wszystko ręką, jak masa będzie jednolita to formujemy kotlety, panierujemy w tartej bułce i smazymy na patelni z rozgrzanym olejem. Smazymy po obu stronach, aż kotlety się zarumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak