Sposób przygotowania

Mąkę mieszamy z jajkami, mlekiem, dodajemy szczyptę soli i ekstrakt waniliowy. Dokładnie miksujemy- ciasto ma mieć gęstość naleśnikowego ciasta, możemy ewentualnie dosypać mąkę lub dolac mleko.
Dodajemy olej i po dokładnym wymieszaniu smazymy cieniutkie nalesniki na suchej, rozgrzanej patelni.
Ser mielimy lub przeciskamy przez praskę do siemniaków. Dodajemy cukier waniliowy i dokładnie mieszamy.
Na naleśniki nakładamy serowy farsz. Naleśniki zawijamy i podsmażamy na rozgrzanej patelnie z odrobiną oliwy

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    jakie apetyczne!!!
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    naleśniki uwielbiamy ...
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pyszne!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !