Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w cieście naleśnikowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 szt.
mąka pszenna 3/4 szkl.
mleko 1/2 szkl.
jajko 1 szt.
cukier 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w cieście naleśnikowym

Jabłka obrać i pokroić w talarki. Mąkę, mleko, jajka, cukier, proszek do pieczenia miksujemy - mąki dosypujemy tyle, aby nasze ciasto naleśnikowe miało dość gęstą konsystencję. Do ciasta wrzucamy plasterki jabłek, następnie wyławiamy je łyżką (oczywiście razem z ciastem, którym powinny się pokryć) i smażymy na oleju z obu stron do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak