Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z parówką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójna sztuka
olej 1/3 szklanki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 łyżeczka
parówki 3 grube

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z parówką

Mięso pokroić w kostkę, parówki obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Olej wymieszać z solą czosnkową i ziołami. Mięso zamoczyć w marynacie i odstawić na pół godziny. Na patyczki do szaszłyków nadziewać na przemian kawałek mięsa i plasterek parówki. Smażyć na grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 13.01.2012 20:28
fajny pomysł!
Weronika_eM 15.08.2011 21:00
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak