Sposób przygotowania

Ciasto francuskie rozłóż na blasze razem z papierem w którym było zawinięte,przykryj dodatkowo papierem.Piecz przez 20minut w 200stopniach na lekko złoty kolor.Wysuń blachę,zdejmij wierzchni arkusz i posyp ciasto połową cukru pudru.Piecz przez 3do 4minut na włąączonej funkcji grill,aż z cukru powstabnie karmel,uważajac by nie przypalić ciasta.Ciepłe ciasto pokrój i odstaw do wystudzenia.Truskawki przekrój na ćwiartki,pokrop aromatem waniliowym,ubij śmietanę z reszta cukru.Kolejno układaj na talerzach warstwę ciasta,śmietany i truskawek.Oprósz cukrem pudrem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !