Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

truskawkowy deser

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 240 g
cukier puder 4 łyżki
truskawki 350 g
śmietana kremówka 200 ml
aromat waniliowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: truskawkowy deser

Ciasto francuskie rozłóż na blasze razem z papierem w którym było zawinięte,przykryj dodatkowo papierem.Piecz przez 20minut w 200stopniach na lekko złoty kolor.Wysuń blachę,zdejmij wierzchni arkusz i posyp ciasto połową cukru pudru.Piecz przez 3do 4minut na włąączonej funkcji grill,aż z cukru powstabnie karmel,uważajac by nie przypalić ciasta.Ciepłe ciasto pokrój i odstaw do wystudzenia.Truskawki przekrój na ćwiartki,pokrop aromatem waniliowym,ubij śmietanę z reszta cukru.Kolejno układaj na talerzach warstwę ciasta,śmietany i truskawek.Oprósz cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak