Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka biała w puszce 3 szt.
kiełbasa śląska 3 pętka
cebula 2 szt.
przecier pomidorowy 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolkę wystarczy przelać wraz z zalewą do garnka. Dodajemy sól, pieprz. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju, dodajemy do fasolki. Cebule podobnie - pokrojoną w kostkę szklimy na tłuszczu, dodajemy do fasolki. Całość chwilkę dusimy, dodajemy koncentrat pomidorowy ( około 3 czubate łyżki stołowe), doprawiamy do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 23.11.2012 23:33
bardzo lubię taką fasolkę
wiola333 03.08.2012 09:51
pycha
adam1f 07.07.2012 01:03
dobra
Chojłówna 28.06.2012 18:55
super
Miki 29.05.2012 09:34
super
Barbara/zuza22_85 09.05.2012 11:43
pycha
rzenia15 26.08.2011 10:43
bardzo lubię
IZABELA29 11.08.2011 10:21
pysznie ,dawno nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak