Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z botwiny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki z liśćmi 2 pęczki
cielęcina 20 dag
włoszczyzna 25 dag
woda 1.5 l
ocet do smaku
śmietana 200 ml
mąka 2 dag
Kwas burakowy 250 ml
sól do smaku
cukier do smaku
jajko 2 szt
posiekana zielenina 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z botwiny

Kość gotować 30minut.Wółóżyć mieso,osolić i gotować.Pod koniec dodać warzywa i gotować do miekkości.Botwinę opłukać,pokroić w paski i ugotować pod przykryciem w zakwaszonej wodzie.Wywar przecedzić i dodać mąkę rozdrobnioną z 1/8litra zimnego wywaru.Całość zagotować,połączyć ze śmietaną i dodać kwas burakowy.Dodać ugotowaną botwinę i mieso pokrojone w kostkę.Dodać sól,cukier,ocet.Wsypać zieleninę.Podawać z ugotowanymi na twardo jajkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak