Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szynka we francuskim cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser żółty 40 dag
ciasto francuskie 40 dag
gotowana szynka 15 dag
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
tłuszcz do formy 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: szynka we francuskim cieście

Ciasto podziel na dwie części.Jedną rozwałkuj i ułóż na dnie formy.Ser żółty zetrzyj na tarce a szynkę pokrój na drobne kawałki.Ciasto na dnie formy posyp szynką i serem.Oprósz do smaku papryką słodką i pieprzem.Rozwałkuj drugą część ciasta i połóż na nadzieniu.Zlep brzegi obu kawałków.Aby zapiekanka się nie przypiekała można posmarować ją białkiem.Piecz w temp.250stopni przez ok.30minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak