Sposób przygotowania

Mąkę mieszamy z jajkami, mlekiem i szczyptą soli. Dokładnie miksujemy- ciasto ma mieć gęstość naleśnikowego ciasta, możemy ewentualnie dosypać mąkę lub dolać mleko.
Dodajemy olej i po dokładnym wymieszaniu smażymy cieniutkie nalesniki na suchej, rozgrzanej patelni.
Ser przeciskamy przez praskę do ziemniaków, dodajemy jogurt i razem miksujemy- jak jest za mało słodkie to możemy ewentualnie troszkę posłodzić.
Naleśniki nadziewamy serem z jogurtem i zawijamy. Podajemy od razu, lub podsmazone na odrobinie oleju.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Świetne, chętnie wykorzystam przepis :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !