Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biały tort Malibu wg Marty Gessler - boski!

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
cukru 3/4 szkl
jaj 7
mąki ziemniaczanej 1 łyżka
mąki pszennej 2 szkl
proszku do pieczenia 1 i 1/2 łyżeczki
masa
śmietanki 30% 1 litr
cukru pudru 1/2 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
soku z cytryny 1/2
tabliczka białej czekolady
malibu 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Biały tort Malibu wg Marty Gessler - boski!

Robię biszkopt:
Oddzielam żółtka od białek. Białka ubijam na sztywną pianę, dodając po 1 łyżce cukru. Ubijam masę, dodając po 1 żółtku. Powoli wsypuję przesianą mąkę z proszkiem i delikatnie mieszam. Ciasto wylewam do prostokątnej formy i piekę 35 - 40 min w temperaturze 180 ℃.
Robię masę:
Zimną śmietankę ubijam na sztywno z cukrem. Pod koniec ubijania dodaję sok z cytryny, rozpuszczoną w małej ilości wody żelatynę oraz malibu. Ubijam jeszcze chwilę. Biszkopt kroję na 3 części, smaruję kremem malibu i posypuję pokruszoną białą czekoladą. :lizak:

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 30.09.2010 10:39
mniam
elwal
elwal 22.07.2010 23:20
Przepis skopiowany z forum: http://forum.styl.fm/tort-smietanowy.t93304.htm ... nawet nie zlikwidowano charakterystycznego dla forum opisu emoticonów \":lizak:\"

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak