Sposób przygotowania

Robię biszkopt:
Oddzielam żółtka od białek. Białka ubijam na sztywną pianę, dodając po 1 łyżce cukru. Ubijam masę, dodając po 1 żółtku. Powoli wsypuję przesianą mąkę z proszkiem i delikatnie mieszam. Ciasto wylewam do prostokątnej formy i piekę 35 - 40 min w temperaturze 180 ℃.
Robię masę:
Zimną śmietankę ubijam na sztywno z cukrem. Pod koniec ubijania dodaję sok z cytryny, rozpuszczoną w małej ilości wody żelatynę oraz malibu. Ubijam jeszcze chwilę. Biszkopt kroję na 3 części, smaruję kremem malibu i posypuję pokruszoną białą czekoladą. :lizak:

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Przepis skopiowany z forum: http://forum.styl.fm/tort-smietanowy.t93304.htm ... nawet nie zlikwidowano charakterystycznego dla forum opisu emoticonów \":lizak:\"
  • 4
    original
    Opublikowano

    aginaa

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !