Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka francuskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka tortowa 6 szkl
śmietana 2 szkl
żółtko jajek 2 szt
margaryna 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka francuskie

Mąkę siekać z margaryną, dodać żółtka i śmietanę, wyrobić ciasto.
odstawić na godzinę do schłodzenia.
Wałkować w jedną stronę na 1/2 cm i ciąć na kwadraciki, posmarować białkiem i maczać w cukrze. Piec na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak