Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron penne 250 g
szpinak mrożony 1 op
Kukurydza z Puszki 1 op
filet z kurczaka 200 g
Kukurydza z Puszki
czosnek ząbki
Kucharek przyprawa uniwersalna
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem

Ugotować makaron, rozmrozić szpinak i dodać do niego pokrojony czosnek i przyprawy, do smaku. Filet z kurczaka podsmażyć na patelni oraz troszkę przyprawić. kiedy wszystkie składniki będą już gotowe, wyłożyć je należy po kolei do dużego naczynia żaroodpornego. Najpierw łyżkę oleju ( może być oliwa) potem makaron, szpinak, filet i kukurydza, na to wylać sos czosnkowo- serowy ( przepis znajduję się w mojej księdze), można troszkę wymieszać, aby sos dostał się do makaronu. Włożyć do piekarnika ( 180 \' C na około 15- 20 min), aż sos będzie miał złotawy kolor.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak