Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z mirabelkami i galaretką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt.
bita śmietana 2 szkl.
galaretka truskawkowa 1 szt.
galaretka cytrynowa 2 szt.
śliwki czerwone 200 g
mirabelki 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z mirabelkami i galaretką

Biszkopt przekroić na pół. Zrobić masę różową: Śmietanę ubić z galaretką rozpuszczoną w nieco mniejszej ilości wody. Wyłożyć masę na połowę biszkoptu. Przykryć drugą połową ciasta. Rozsmarować pozostałą śmietanę. Ułożyć mirabelki, śliwki czerwone i zalać tężejącymi galaretkami. Schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiek 05.11.2012 09:47
pięnie wygląda , super deser
kasienka23 24.12.2011 18:51
pyszne
eli82 24.10.2011 15:11
apetyczne!
Gosia40 06.08.2011 09:52
Pyszne ciasto!
1j1o1l1a1 05.08.2011 10:18
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak