Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony pikantny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina z kością 300 g
porcja rosołowa z kurczaka 1/2 szt.
marchew 3 szt.
pietruszka 1 szt.
seler 1 kawałek
grzyby suszone 2 szt.
czosnek 1 ząbek
sok z cytryny 1 łyżka
buraki 1 kg
pieprz 1 łyżeczka
majeranek 2 łyżeczki
przyprawa w płynie 2 łyżeczki
woda 1,5 litra
bulion 1 kostka
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt.
Ziele angielskie całe Prymat 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony pikantny

Mięso, warzywa, przyprawy, buraki zalać wodą. Gotować 1 godzinę. Wyjąć mięso i warzyw . Przecedzić. Doprawić sokiem z cytryny, pieprzem mielonym, majerankiem. Przelać przez utartego surowego buraka wyłożonego na sitku (nabierze ładnego czerwonego koloru).
Podawać w bulionówkach lub filiżankach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smile 15.05.2012 21:12
ciekawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak