Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Powidła śliwkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki 1,5 kg
woda 1 łyżka
cukier 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Powidła śliwkowe

Śliwki drylować i wrzucić na patelnię z grubym dnem, najlepiej głęboką. Może być i garnek. Wstawić na niewielkim gazie i dodać 1 łyżkę wody i 3 łyżki cukru.
Smazyć aż będą miękkie, rozciapane, ale już nie tak płynne, ok.5 h, ale można rozłożyć to na raty.
Gorące powidła umieścić w słoikach. Postawic do góry dnem i zostawić, aż ostygną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak