Sposób przygotowania

Kapustę pokroić na kawałki, obgotować w osolonym i lekko ocukrzonym wrzątku. Odcedzić i odsączyć. Pieczarki umyć pod bieżącą wodą, posiekać i podsmażyć na połowie masła z pokrojoną drobno w kosteczkę cebulką. Kapustę z pieczarkami zemleć w maszynce. Następnie dodać dwa jaja, natkę pietruszki, kaszę mannę i wyrobić na kleistą masę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem marki Prymat. Formować kotlety, spłaszczyć je szerokim nożem, panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Kłaść na gorący tłuszcz na patelni i smażyć po obu stronach. Podawać z kaszą na sypko.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rique

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !