Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, opłukać pod bieżącą wodą i drobno utrzeć. Cebulę posiekać na małą drobną kostkę i podsmażyć na kolor rumiany na oleju. Dodać umyte i drobno pokrojone pieczarki, szczyptę soli, pieprzu i dusić pod przykryciem. Utarte ziemniaki wymieszać z jajkami, bułką tartą i uduszonymi pieczarkami z cebulą. Przyprawić znów solą, sporą ilością pieprzu, dodać majeranek. Dowolnego kształtu formę do pieczenia umyć, następnie wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Równomiernie rozłożyć w niej masę ziemniaczaną, na wierzch ułożyć małe kawałki boczku i zapiekać w czasie około 1,5h w temperaturze ok. 150 stopni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    w zimie syta i pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !