Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina duszona w pomidorach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

suszone pomidory 1 opakowanie
koperek 2 garstki
oliwa
pieprz
sól
bazylia
oregano
cielęcina bez kości 80 z udźca
wino białe wytrawne 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina duszona w pomidorach

Pomidory pokroić w paski. Mięso umyć, osączyć, pokroić w paski a następnie smażyć partiami na mocno rozgrzanej oliwie, do zrumienienia. Dodać pomidory, posiekany Koperek, Oregano, Bazylię, Pieprz i Sól do smaku, wlać wino i dusić 5 minut.Podawać z białym pieczywem lub ryżem oraz z winem, jakie zostało użyte do potrawy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak