Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi w sosie beszamelowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi 2 pęczki
mleko 0,5 litra
mąka 2 łyżki
masło 3 łyżki
sól
pieprz
cukier
parmezan 1 garstka

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi w sosie beszamelowym

Pokrojone szparagi gotuj przez ok. 25 minut. Następnie stop masło na patelni i wymieszaj z mąką, nie rumieniąc całości. Wlej mleko i roztrzep trzepaczką, aby nie powstały grudki. Dopraw do smaku. Posmaruj masłem naczynie żaroodporne, włóż odcedzone szparagi, polej beszamelem i posyp parmezanem. Zapiekaj w temperaturze 200 stopni C przez ok. 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia40 06.01.2012 20:31
mmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak