Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z młodej kapusty

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
ryż 4 woreczki
kasza 2 woreczki
sól
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z młodej kapusty

Najpierw wycinamy z kapusty głąb, trzeba jednak uważać, żeby nie naruszyć liści.
Następnie doprowadzamy do wrzenia osoloną wodę i wkładamy do niej główkę kapusty
– musi być całkowicie zakryta wodą. Wyłączamy płomień. Całość przykrywamy i czekamy ok. 15-20 minut.Następnie wyciągamy główkę i oddzielamy zaparzone liście. Gotujemy ryż kasze i mieszamy z mięsem mielonym, przyprawiamy Nakładamy na środek liścia farsz, zawijamy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 24.08.2012 19:01
smaczne
magduś83 13.08.2012 11:00
pycha
gottrina 07.02.2012 18:28
smakowite gołąbki
Wafelek2601 19.01.2012 08:42
pyszne
Motorek 11.10.2011 19:13
uwielbiam takie gołąbki
Iwona51
Iwona51 07.10.2011 15:27
smaczne
Monika193
Monika193 18.08.2011 18:33
pyszne są takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak