Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki konserwowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki
ocet 10 %
sól
cukier
ziele angielskie
koper

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki konserwowe

# ogórki raczej małe
# czosnek
# koper
# ziele angielskie
# listek laurowy
#gorczyca
#gożdziki
Zalewa:
3 szklanki wody
1/2 szklanki octu
1 łyzka soli
4 łyżki cukru

Wykonanie:
Wszystkie skladniki zalewy zagotować. Do słoiczków ponakladać umyte ogórki , do każdego dodać po 2 ząbki czosnku, po 2 gożdziki , po 3 ziarenka ziela , po 1 listku laurowym, po małej wiązeczce kopru , gorczycy 1/3 łyzeczki. Tak przygotowane słoiki zalać gorącą zalewą , zakręcić i pasteryzować do 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 10.11.2012 20:25
rzeczywiście -domowe najlepsze, zwłaszcza do kanapek :)
IZABELA29 21.09.2012 09:14
u mnie w tym roku rekord 100 słoików zrobionych
alaaa 28.07.2012 20:53
potwierdzam domowe najlepsze
Mati13 14.04.2012 17:43
domowe sa najlepsze 8-)
anemon 08.04.2012 22:16
Pięknie się prezentują w słoikach.
Jolanta40 07.02.2012 22:09
rewelacja
smakowita 26.09.2011 22:21
pychotka ,zimą jak znalazł
barbara11561 05.08.2011 20:12
pyszne zimą
ben-ka 05.08.2011 09:49
ja też już trochę zrobiłam:):):)
Sylwia88 04.08.2011 23:03
robie podobne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak