Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy na ostro

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 80 dkg
bułka duża
jaja 2 szt
natka pietruszki 4 łyzki
śledź solony 2 szt
cebula 2 szt
pieprz
olej do smażenia
bułka tarta pikantna

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy na ostro

Cebulkę posiekać i podsmażyć na oleju. Mięso i śledzie zmielić. Bułkę namoczyć. Z mięsa, bułki, jajek, i cebulki przygotować masę mięsną. Formować kulki i w środek każdej dać trochę zmielonej ryby, obtoczyć w bułce tartej i upiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 31.08.2013 09:25
bardzo ciakawa propozycja obiadu.
Ela15 17.08.2012 13:17
ekstra
aacaac 12.03.2012 13:34
fajne
Ewelina38 01.02.2012 10:29
i ja tez lubię na ostro... :)
Ewelina38 01.02.2012 10:29
i ja tez lubię na ostro... :)
pipi765 18.01.2012 15:16
tez lubię na ostro
Ewa111 26.10.2011 18:24
ciekawy przepis,ale w mojej rodzinie nie przejdzie,nie znoszą solonych śledzi
mirosława4 14.10.2011 20:53
super
Wacław 07.10.2011 10:06
wyśmienite
ela16 14.09.2011 17:24
pycha
Wafelek2601 16.08.2011 11:56
pyszne
Monika193
Monika193 05.08.2011 21:27
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak