Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek postny

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żur 1 szklanka
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
masło do smażenia
śmietana 0,5 szklanki
ziemniaki 4-5 szt
Majeranek suszony Prymat do smaku
sól do smaku
machewka 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek postny

Ugotować 1.5 l wody, wlać szklankę żuru, dodać cebulę usmażoną na maśle, rozdrobniony czosnek oraz obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewki. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Przy końcu gotowania dodać śmietanę i majeranek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak