Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz duszony w porach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 1/2 kg
pory 2 szt
sok z cytryny 3 łyzki
oliwa 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz duszony w porach

Rybę pokrój w grubszą kostkę, oprósz solą i pieprzem, pokrop sokiem z cytryny(jedną łyżką) i odstaw na pół godziny. Porę posiekaj. Po tym czasie rozgrzej tłuszcz na patelni dodaj porę i podsmaż. Dodaj pokrojoną rybę, pozostały sok z cytryny i duś przez ok. 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 27.11.2013 09:21
smakowita rybka
smakoszek 26.02.2012 21:36
świetny
ankaryba 21.02.2012 16:11
pyszna rybka :-)
Katarzyna74 21.11.2011 12:12
uwielbiam dorsza
Katarzyna74 21.11.2011 12:12
uwielbiam dorsza
Wacław 08.11.2011 18:41
pyszny
Wafelek2601 01.10.2011 08:45
świetna rybka
mirosława4 15.09.2011 18:04
smaczna rybka
Tika4444 15.08.2011 07:39
super pomysł, musi byż pyszne
Monika193
Monika193 12.08.2011 06:40
taki dorsz super smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak