Sposób przygotowania

Boczek kroimy w cienkie paseczki i obsmażamy w rondelku na rozgrzanym oleju. Cebule obieramy i drobno siekamy, dodajemy do boczku i razem smażymy do czasu aż cebula się zeszkli. Dodajemy pomidory wraz z zalewą i mieszając zagotowujemy. Następnie zmniejszamy ogień, przykrywamy rondelek i dusimy jeszcze ok. 5 min. Filety pangi rozmrażamy, osuszamy papierowym ręcznikiem, skrapiamy sokiem z cytryny, kroimy w dość dużą kostkę i dodajemy do sosu pomidorowego z boczkiem i cebulką. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu.Pora oczyszczamy i kroimy w cienkie półplasterki i dodajemy do potrawki 5 min przed końcem duszenia.Doprawiamy do smaku solą, białym pieprzem i sosem tabasco. Podajemy z ryżem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !