Sposób przygotowania

Margarynę schłodzić w lodówce, wyjąć, posiekać z przesianą mąką.
Dodać cukier puder, cukier waniliowy, żółtka, szczyptę soli, szybko zagnieść ciasto.
Uformować ciasto w kulę, zawinąć w folię, włożyć na godzinę do lodówki.
Ciasto wyjąć, rozwałkować i wycinać ciasteczka od szklanki bądź foremek. Ułożyć na blaszkę i na środek każdego ciastka dać trochę marmolady.
Piec około 10-15 minut w temp.peraturze 180ºC.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    banditka

    musze koniecznie sprobowac jako fanka pieczenia ciastek ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    super ciasteczka już mi ślinka leci na samą myśl :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomasz17

    bardzo dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !