Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta orzechowo-migdałowa

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

migdałów 100 g
orzechów włoskich 150 g
miodu 3 łyżki
cynamonu 1 szczypta
startej skórki cytrynowej 1 łyżeczka
soku cytrynowego 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta orzechowo-migdałowa

Migdały zalać wrzątkiem i zagotować, po chwili odsączyć i ściągnąć skórki. Zemleć razem z orzechami, wymieszać z cynamonem, miodem, skórką i sokiem. Pastę można przechowywać do 3 tygodni. Stosować do pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 10.01.2012 09:28
ciekawa..
Angelika10 10.08.2011 22:49
Smaczne.
gosia47-47 05.08.2011 08:43
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak