Sposób przygotowania

Mięso zmielić , dodać jaja, śmietanę (pozostawić 2 łyżki do przyprawienia sosu). Mięso przyprawić solą, pieprzem i siekaną zieloną pietruszką, dodać pokrojoną w drobną kostkę szynkę, dokładnie wyrobić masę. Umieścić w posmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym. Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez ok 40 min. Pozostały od pieczenia sos zaprawić pozostałą śmietaną i polać nią pieczeń.

Rada - nie polecam wykorzystywać mięsa z piersi, jest zbyt suche.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    babeczka_1982

    hmmmm .. nigdy nie przyrządzałąm takiego dania , ale chętnie spróbuję :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    świetna :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    bardzo ciekawa pieczeń
  • 1
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    super
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    bardzo ciekawie przyrządzona

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !