Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z morelami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula dymka ze szczypiorkiem 1 szt
sos sojowy 4 łyżki
dżem morelowy do smaku
przecier pomidorowy 3 łyżki
ocet winny 1 łyżka
sól
łosoś filet 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z morelami

Dymkę pokroić w ukośne paski. Sos sojowy zmieszać z ok3 łyżkami dżemu, przecierem pomidorowym i octem. 5 łyżek płynu odłożyć na sos. Rybę posmarować resztą płynu i ułożyć w brytfannie. Piec w piekarniku w temperaturze 160 stopni aż ryba zbrązowieje. Na półmisku posypać dymką i polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 07.10.2013 20:29
apetyczna rybka
ben-ka 21.07.2013 19:06
ciekawe....tak nie jadłam.
barbara11561 20.06.2013 07:52
nie robiłam w taki sposób ryby-ciekawy i smaczna rybka
olkaaa 14.06.2013 07:45
muszę spróbować
Seba 04.05.2013 08:30
uwielbiam łososia
smakoszek 25.10.2012 15:22
pyszna taka rybka
Krystyna32 11.05.2012 09:41
pycha
dasada1 30.03.2012 18:14
musze kiedys wypróbowac
dasada1 30.03.2012 18:14
musze kiedys wypróbowac
noculos 30.03.2012 18:11
ciekawa nowosc
noculos 30.03.2012 18:11
ciekawa nowosc
Iwona30 06.02.2012 18:30
pycha:))
joanna77 29.12.2011 14:32
mniam
Kate131 27.11.2011 08:32
cos nowego
usmiech 11.11.2011 19:12
dobre
calliope 07.11.2011 09:32
bardzo oryginalne :)
Ania67 10.10.2011 18:30
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak