Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchew w sosie własnym

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchwi 1 kg
cukru 5 dag
masła 10 dag
sól, pieprz kolorowy, sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Marchew w sosie własnym

Marchew umyć, oskrobać i pokroić na talarki. Przełożyć do rondla, posypać cukrem i solą, wymieszać i odstawić pod przykryciem na około 2 godziny. Po tym czasie dodać do marchwi masło, pieprz i kilka kropel soku z cytryny. Dusić na wolnym ogniu około 30 minut. tak przygotowana marchew jest bardzo smacznym dodatkiem do dań obiadowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena40 14.05.2011 16:19
pyszna
Kate131 04.01.2011 08:59
lubię taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak