Sposób przygotowania

Na stolnicę wysypujemy mąkę, cukier. W środek wbijamy jajko i dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki masło. Wyrabiamy ręcznie i dodajemy wodę. Wstawiamy na 30 minut do lodówki. Formę nacieramy masłem i posypujemy mąką. Układamy w niej rozwałkowane ciasto. Nakłuwamy widelcem i pieczemy około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 190 C. Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia i smarujemy masą kajmakową i posypujemy migdałami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Juz go poznałam tam gdzie obie jesteśmy .Fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    zgadza się :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    chyba jutro zrobię podobny - jak zwykle skusiłaś ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !