Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka pieczona w cebuli

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 2 duże
szynka wieprzowa do kg
Liść laurowy suszony Prymat 3
ziele angielskie
Przyprawa do pieczeni i mięs duszonych Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka pieczona w cebuli

Mięso umyć, odciąć ewentualne błony i włożyć do miski. Polać octem (łyżka), oliwą, wrzucić obrane i pokrojone w pióra cebule, kilka ziaren pieprzu i liście oraz posypać przyprawą. Całość dokładnie wymieszać (natrzeć mięso z obu stron). Przykryć i odstawić do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc). Następnie włożyć wszystko (oprócz liści laurowych) do rękawa pieczeniowego i zapiec w 180stopniach(włożyć do 200 a po 10min zmniejszyć do 180). Po ok pół h pieczenia obrócić na drugą stronę (chyba,że piekarnik posiada termoobieg) i piec drugie tyle.
***
Jako,że mój piekarnik ostatnio szaleje nie wiedząc czemu, czas pieczenia może nieznacznie odbiegać;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 24.05.2012 12:55
smaczna
agnieszka137 04.08.2011 23:54
nie robiłam nigdy takiej; super:)
Babciagramolka 04.08.2011 17:14
Smakowicie wyglada
Babciagramolka 04.08.2011 17:14
Smakowicie wyglada
Babciagramolka 04.08.2011 17:14
Smakowicie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak