Sposób przygotowania

Wątróbkę opłukać, osuszyć, pokroić na kawałki (nie solić). Cebulę obrać, pokroić w piórka. Naczynie żaroodporne podgrzewać w mikrofalówce przez około 3 minuty przy mocy 600 W. Do naczynia włożyć łyżkę masła, roztopić, ułożyć kawałki wątróbki, mikrofalować przez 2 minuty przy tej samej mocy. Pomidory umyć, osuszyć, posolić. Ogórek sparzyć gorącą wodą, pokroić ze skórką w cienkie talarki, lekko osolić. Wątróbkę przełożyć na talerz, oprószyć solą i pieprzem, trzymać w cieple.Pozostałe masło przełożyć do naczynia, dodać cebulę, mikrofalować przez 1 minutę przy tej samej mocy. Bulion, ketchup i ocet winny dokładnie wymieszać, dodać do cebulki, mikrofalować przez 3 minuty przy tej samej mocy. Wątróbki przełożyć do gotowego sosu, mikrofalować dalsze 1-2 minuty. Wątróbkę podawać z makaronem, połówkami pomidorów i talarkami ogórków.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    leci mi ślinka;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    takiej wątróbki jeszcze nie jadłam;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Halusia

    niezłe, niezłe...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Może być smaczna, muszę wypróbować:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    do zrobienia w tygodniu...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pyszna wątróbka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    wyśmienita
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy pomysł
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    zapowiada się ciekawie :) fajna alternatywa dla tradycyjnie smażonej wątróbki
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    lubię wątróbkę i nareszcie przepis do mikrofalówki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    warte wypróbowania
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    na pewno smaczna przepis warty wypróbowania
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    ciekawa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniam;))
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    pycha!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    ciekawa propozycja
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    ciekawy pomysł na wątróbkę
  • 2
    original
    Opublikowano

    berys18

    moje smaki
  • 1
    original
    Opublikowano

    KOBRA

    lubię wątróbkę
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    tak przyrządzonej wątróbki jeszcze nie jadłam.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    to mój przysmak...
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo lubię wątróbkę
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Smaczna, taką lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    pestka

    rzadko jadam wieprzową wątróbkę , a ta wygląda na bardzo smaczną
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    pyszności :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    ciekawy pomysł na wątróbkę
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata23

    takiej jeszcze nie jadłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pyszna watrobka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !