Sposób przygotowania

Warzywa umyć. Kapustę poszatkować a marchew i pietruszki obrać i pokroić. Wrzucić do garnka,zalać wodą, dodać kilka ziarenek ziela i 2-3 listki laurowe oraz kostkę bulionową. Gotować na małym ogniu pod pokrywką. Można wrzucić odrobinę suszonej włoszczyzny. W tym czasie mięso oczyścić, osuszyć i pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju (oprószyć solą i pieprzem) i osączyć z nadmiaru tłuszczu. Wrzucić szynkę do miękkich warzyw, chwilę poddusić (by smaki się połączyły). Doprawić do smaku jarzynką, tymiankiem i odrobiną przyprawy do bigosu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    kapusniak czy bigos?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Lubię kapusniaczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    bigos to to nie jest ;) ale przyznam,że zdjęcie niedbale robione a ja do swojej miseczki wlewam jak najmniej wody a \"wyłapuję\" same kąski:P
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    dla mnie pycha !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !