Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne grzyby z rzodkiewką i sadzonym jajkiem (Dukan)

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rzodkiewka 5 szt
siekany szczypiorek 2 łyżki
cebula 1 szt
jajko 2 szt
Przyprawa do zup i potraw Kucharek - do smaku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat - do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat - do smaku
grzyby leśne 30 mrożone, mieszane
koncentrat pomidorowy 1 (bez dodatku cukru)

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne grzyby z rzodkiewką i sadzonym jajkiem (Dukan)

Cebulę pokroić w kostkę, rzodkiewkę w plasterki, grzyby rozmrozić, pokroić w paski. Na suchej teflonowej rozgrzanej patelni uprażyć na złoty kolor cebulę, dodać grzyby, wymieszać, smażyć pod przykryciem do miękkości grzybów. następnie dodać koncentrat, rzodkiewkę i szczypiorek. Smażyć przez następne 3 minuty. Doprawić całość maggi, pieprzem i chilli. Na wierzch dania wbić jajka, smażyć pod przykryciem do momentu, aż białko będzie ścięte, a żółtko płynne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Yvonne 08.08.2011 19:12
Wiem, wiem Buniu :)
Babciagramolka 04.08.2011 17:12
Wiesz ze mam manię rzodkiewkową - podoba mi się
suzana 04.08.2011 16:57
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak