Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wafle z masą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wafle tortowe 2 paczki
masa krówkowa 2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: wafle z masą

Wafle tortowe należy otworzyć z opakowania. Masę krówkową ja podgrzewam na kuchence- przy małej temperaturze, aby się zrobiła rzadka- wtedy łatwiej się ją rozsmarowuje.

Masę smarujemy kolejno na wafel, przykrywając go drugim i mocno ściskając. Ważne aby masy było sporo, by wafel miał do czego przylegać, inaczej może się rozklejać.

Tak robimy z każdą warstwą.

Na koniec przyciskami czymś cięższym , aby wafle się ze sobą posklejały ( np garnek czy książka).

JA robię 2 paczki wafli ponieważ u mnie w domu szybko się \"rozchodzą\" i ich nie ma:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 30.03.2012 12:04
szybkie i pyszne :)
aga130982 13.02.2012 11:48
super
Ania67 08.09.2011 12:26
świetne
Lidia6 03.09.2011 11:37
pyszne
Ewelina47 07.08.2011 20:56
uwielbiam, szybko i smacznie
suzana 04.08.2011 16:58
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak