Sposób przygotowania

Wafle tortowe należy otworzyć z opakowania. Masę krówkową ja podgrzewam na kuchence- przy małej temperaturze, aby się zrobiła rzadka- wtedy łatwiej się ją rozsmarowuje.

Masę smarujemy kolejno na wafel, przykrywając go drugim i mocno ściskając. Ważne aby masy było sporo, by wafel miał do czego przylegać, inaczej może się rozklejać.

Tak robimy z każdą warstwą.

Na koniec przyciskami czymś cięższym , aby wafle się ze sobą posklejały ( np garnek czy książka).

JA robię 2 paczki wafli ponieważ u mnie w domu szybko się \"rozchodzą\" i ich nie ma:)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    uwielbiam, szybko i smacznie
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    świetne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    szybkie i pyszne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !