Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pekinką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt.
kukurydza 1 puszka
fasolka czerwona 1 puszka
cebula 1 szt.
papryka czerwona 1 szt.
ogórki konserwowe 4 szt.
majonez 5 łyżek
ketchup 4 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
pomidory 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pekinką

Kroimy kapustę pekińską (bez białej części). Na dnie szklanego naczynia układamy kukurydzę z fasolką, na to cebulkę pokrojoną w drobną kostkę. Następnie pomidory w plastry, które przyprawiamy pieprzem i solą. Wrzucamy na to pokrojoną w paski paprykę i ogórki kiszone. Wykładamy ketchup, majonez. Na wierzchu układamy posiekaną pekińską kapustę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak