Sposób przygotowania

Składniki wymieszaj ze sobą. Powstanie ciasto, którego trzecią część wkładamy do zamrażarki. Rozwałkuj resztę i rozłóż w dużej brytfance. Posyp ciasto odrobiną mąki lub bułki tartej i rozłóż wcześniej przygotowane jabłka (około 1 kg) pokrojone w ósemkę, cienkie plasterki lub starte na tarce (zależy od rodzaju jabłek). Przygotuj pianę. Ubij białka. Pod koniec, powoli dodaj cukier i kisiel. Pianę ułóż na jabłkach. Następnie wyciągnij resztę ciasta z zamrażarki i zetrzyj na tarce. Posyp je równolegle po pianie. Piecz około 45 minut w 190*C.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    prosta i smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    mniam,pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !